Saturday, July 23, 2016

emotsioon tunded


Margus Meigo
Margus Meigo Mis moodi see top film on.. suht lihtne film võrreldes sügavate ja informatsiooni mahukatega, nii tunde kui arengu mõttes.
OK film.. aga aga proovin siia postitada miskeid sügavamaid filme
.. seda aga maailma top filmiks kutsuda on ka omamoodi veider..
Like · Reply · 1 · 4 hrs
Margus von Einmann
Margus von Einmann Filmil on üks mõõde, mida ei saa kriitikud ega kassanumbrid väljendada. See on emotsioon. See, kuidas see film sinu hinge puudutab. Top film igatahs.
Like · Reply · 5 · 4 hrs
Margus Meigo tunded on paremad kui emotsioon
Margus Meigo
Margus Meigo kasulikumad
Margus von Einmann
Margus von Einmann Emotsioon on tunne võõrkeelse sõnaga öelduna :)
Margus Meigo
Margus Meigo ei ole, emotsioonid ja tunded on hoopis muud asjad, väga muud asjad, tunded tulevad südamest, emotsioonid kõrvadevahelt, ehk siis emotsioonid on need mille kaudu masse juhitakse ja kontrollitakse sest näidatakse teatud järjekorras teatud asju inimesele mis tekitab emotsioonilisi etteaimatavaid reaktsioone mis ei ole isikulised vaid massilised, teistega jagatavad, ühilduvad, ....tunded on personaalsed, sügavikusiselised, tekivad kui südant ja hinge puudutakse...
emotsioon on selle asja odav imitatsioon matemaatika, psüholoogia, poliitika ja veel mõneteadusharuga imiteeritav ja etteplaneeritav ja tekitatav, nii ühes kui vastas suunas, muudetav, takistatav kui vaja ja kui vaja siis sõltuvust tekitav
Margus Meigo
Margus Meigo isegi kui mingi keele filosoofia ja arusaam ütleb, et nii on, siis tuleb aru saada, et tegelikult ei ole, ... aga "ned" kes emotsioonidega masse jopsitavad, sooviksid, et inimesed nii arvaksid, et neid südamest eemale meelitada... ja siis kasutada osaliselt südame valu, et seda enamuses kõrvade vahel olevate arusaamade kaudu aktiviseerida (nii sydame suunas, isegi tunnete suunas vahest... kui ka südamest eemale, eraldamine viha, terrorism jms jms)

Imtiimsus, südamlikus ja tunded... Jumalikus.. need pole mingil määral nii robotliku ja kontrollitava asjaga võrreldavad kui emotsioonid ja muud nupud ja signaalid mida meis tekitada saab, lihtsalt keeleliselt
Margus von Einmann
Margus Meigo
Margus Meigo FEELING:
feeling (n.) Look up feeling at Dictionary.com
late 12c., "act of touching, sense of touch," verbal noun from feel (v.). Meaning "a conscious emotion" is mid-14c. Meaning "what one feels (about something), opinion" is from mid-15c. Meaning "capacity to feel" is from 1580s.
feeling (adj.) Look up feeling at Dictionary.com
c. 1400, "pertaining to the physical senses, sensory," present participle adjective from feel (v.). Related: Feelingly.
fellow-feeling (n.) Look up fellow-feeling at Dictionary.com
1610s, an attempt to translate the sense of Latin compassio and Greek sympatheia. See fellow (n.) + feeling (n.). It yielded a back-formed verb, fellow-feel in 17c., mercifully short-lived.
feelings (n.) Look up feelings at Dictionary.com
"tender or sensitive side of one's nature," 1771, from plural of feeling.

EMOTION:
emotion (n.) Look up emotion at Dictionary.com
1570s, "a (social) moving, stirring, agitation," from Middle French émotion (16c.), from Old French emouvoir "stir up" (12c.), from Latin emovere "move out, remove, agitate," from assimilated form of ex- "out" (see ex-) + movere "to move" (see move (v.)). Sense of "strong feeling" is first recorded 1650s; extended to any feeling by 1808.
emotionless (adj.) Look up emotionless at Dictionary.com
1921, from emotion + -less.
emotional (adj.) Look up emotional at Dictionary.com
1821, "pertaining to emotion," from emotion + -al (1). Meaning "characterized by or subject to emotions" is attested by 1857. Related: Emotionally. Emotional intelligence coined by mid-1960s, popular from mid-1980s.
emote (v.) Look up emote at Dictionary.com
1909, American English, back-formation from emotion. Related: Emoted; emoting.
emoticon (n.) Look up emoticon at Dictionary.com
by 1994, apparently from emotion + icon.
emotive (adj.) Look up emotive at Dictionary.com
1735, "causing movement," from Latin emot-, past participle stem of emovere "to move out, move away" (see emotion) + -ive. Meaning "capable of emotion" is from 1881; that of "evoking emotions" is from 1923, originally in literary criticism. Related: Emotively; emotiveness.

http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0...

Margus Meigo
Margus Meigo Nii, et õpi elementaarsed tähendused ...
Muidu see oleks, nagu sa ütled, et Köha ja Keel on üks ja sama asi/tegevus/tulemus/põhjus
Margus von Einmann
Margus von Einmann Võõrsõnade leksikon. Head lugemist :)
Margus Meigo
Margus Meigo Siin pole vaja lugeda midagi, kui nad selles asjas vea teinud on, ma ütlesin, et oluline on MIS need sõnad TEGELIKULT tähendavad., mitte see mida Sina mingi leksikoni põhjal ette kujutad, sest juhuslikult need inimesed ei juhunud teadma mida need sõnad tähendavad, kes NEED leksikonid kirjutasid, mida Sina lugema juhtusid.,

Eriti kui tegu on VÕÕRSÕNADEGA, siis tuleb vaadata mida nad selles VÕÕRKEELES algselt tähendasid.,
Margus Meigo
Margus Meigo Suht häbi, et ma oma vaevu seitsmepoole klassi olematu haridusega pean Sulle nii elementaarset selgitama mees.
Like



Margus von Einmann Kas sa oma seitsme ja poole klassi haridusega ise ikka saad aru, mis jama sa siin praegu ajad. Homme ärkad kaine peaga üles, loed oma kommentaarid läbi ja kustutad ära...
Margus Meigo
Margus Meigo Oota Sa endiselt arvad, et Emotsioon ja Tunne on üks ja sama asi v?
Nu elementaarne kommunistlik, Greeka-Rooma homo robotlik filosooofia.
Margus Meigo
Margus Meigo (no offence, lihtsalt nii on, see Liberalistlik arusaam, kelle eesmärk on keeleliselt pervetiseerida arusaame sellest, kuidas inimmaailmad toimivad, sh tunded ja emotsioonid. )

Kui keegi on tundeline, tundlik, siis see ei tähenda, et ta emotsiooniline on.

Vaevusid ikka selle etomüloogia erinevuse sõnade osas läbi lugeda, soovid ehk Ladina, või Heebria keelseid alg tähendusi nende sõnade erinevuse osas, või Sanskripti?

Anna link ka mule kus see totrus kirjas on, et emotsiooon ja tunne on üks ja sama asi täpselt, see oleks huvitav jälle kirja panna, kes millise propakanda algallika orkis on.
Margus von Einmann
Margus von Einmann *propaganda
Margus von Einmann
Margus von Einmann Soovitan jälle võõrsõnade leksikoni :)
Margus Meigo
Margus Meigo Sina õpi lugema ja arusaama võõrsõnade leksikonile lisaks ka keelt ja hakka seda läbi TUNNETAMA (mitte, läbi emotsioonitama...)
usu mind, minu sõnade x moodi kirjutamised, on väga minimaalsed vead selles osas, kui reaalselt päris elus inimesed kes neid sõnade tähendusi nii kerglaselt sassi ajavad.
--
Siin siis Sinu soovitud võrleksikon millega su teadmised selle sõna osas ka vast piirduvad, lodetavasti ikka saad aru, vajalikusest rohkemate keeltega kokku putuda, ja ilma emotsioonita nende teemate läbitunnetamise vajalikusest:

Sõnaraamatusse pannakse sõna lähedased, sarnaselt kasutatavad sõnad ka, kuid ka elementaarne on tegeleda sõnaraamatute parandamisega, mille kaudu inimeste arusaame kontrollitakse, et mis tähendab mida...
kuid isegi see sinu soovitatud asukoht... kui loed emotsiooni osa, ja tunde osa, siis näed isegi, et tegu EI ole sünonüümiga.
Tsek MAtt.

Võõrsõnade leksikon: " emotsioon <emotsi|`oon -ooni -`ooni 22e s> (pr émotion < ld emovere esile kutsuma, erutama) • (lühiajaline) tundeelamus, tundmus (hirm, viha, rõõm), mis on seotud muutustega siseelundite tegevuses ja väljendusliigutustega
--
emotsioon ‹-i 21› ‹s›
(lühiajaline) tundeelamus, tundmus. Esteetilised emotsioonid. Tugevate emotsioonidega inimene. Emotsioone esile kutsuma, vaos hoidma. Kolme esimese eluaasta jooksul tekivad lapsel positiivsed ja negatiivsed emotsioonid – rõõm, kaastunne, hirm, viha jne.
-
http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=tunne&F=M
tunne ‹tunde 18› ‹s›1. ka psühh hrl. kehast endast pärinevate ärritajate mõjul tekkiv aisting. Kurgus on juba mitu päeva kibe tunne. Nälg oli nii suur, seda tunnet ei saa unustada. Sees on õõnes tunne, peaks sööma minema. Preparaat tekitab täis kõhu tunde. Maos on mingi näriv tunne. Rinde, südame al...
eki.ee
Margus Meigo
Margus Meigo Ja Su edasiseks arenguks, kasuta kasvõi kooglit ja wikipeediat, enne kui siin napisõnaliselt leksikone seletama tuled mille olemasolust, kasutusest, põhjustest ja tagataustadest pole vist huvitatud aru saama, teadlikult

https://en.wikipedia.org/wiki/Emotion
Margus Meigo
Margus Meigo ja siis: https://en.wikipedia.org/wiki/Feeling

Sünonüümidel on ikka ERALDI artiklik
Margus Meigo
Margus Meigo mitte, et ma sellega nõustuks, aga kuna see elewmentaarne, arenenud keele inimestele, et tegu eraldi sõnadega, siis on nad seda ka sedasi sõnastanud leksikonides:
"Perception of the physical world does not necessarily result in a universal reaction among receivers (see emotions), but varies depending on one's tendency to handle the situation, how the situation relates to the receiver's past experiences, and any number of other factors. Feelings are also known as a state of consciousness, such as that resulting from emotions, sentiments or desires."
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Comment all the missing comments : )

Seriously.. we like . )
Lase aga tulla!

Margus